wtorek, 21 stycznia 2014

Tagiatelle z kurczakiem i szpinakiem

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Składniki, 2 porcje:


• 150 g makaronu tagliatelle
• 50 g świeżego szpinaku lub pół opakowania mrożonego

• 1 pojedyncza pierś kurczaka, pokrojona w mniejsze części
• 1 ząbek czosnku, posiekany
• 2 łyżki posiekanych liści świeżego estragonu
• 50 ml jogurtu
• zioła prowansalskie, papryka czerwona i inne ulubione przyprawy


Przygotowanie:

  • Makaron wrzucić na gotującą się wodę i ugotować al dente. Ja gotuje w garnku z dokładką do robienia na parze, w której układam kawałki kurczaka.





 
  • W międzyczasie na patelnię włożyć szpinak i podgrzać. Odsączyć na sitku, odcisnąć i odłożyć. (jeżeli jest to świeży w liściach to posiekać of course :)
  • Makaron odcedzić, włożyć z powrotem do garnka, wymieszać ze szpinakiem, dodać kurczaka, 50 ml jogurtu i doprawić.
  • Można skropić sokiem z cytryny

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz